Tillbaka i Kiruna.

Back i Kiruna. Känns väl måttligt roligt.
Nåväl, hann med en hel del under vpra fyra dagar i Piteå.

Torsdags åkte vi till IKEA. Lyckades få med mig allt jag planerat att köpa och kom undan 1000 riksdaler billigare än vad jag räknat ut.
Jojjomen, jag skriver lista och räknar ut på kronan hur mycket det kommer att kosta när jag åker till IKEA. Inga spontanköp här inte. Kontrollfreak. ;)
Kom hem med ny stor bokhylla, två stora DVD hyllor (min karl gillar film. Väldigt mycket.), två sängar till kidsen, handtag och knoppar till köksluckorna, nytt porslin alltså tallrikar, glas, muggar, bestick och skålar och en förvaringsmöbel till hallen.
Surt nog så hade jag räknat fel med max 8 millimeter så förvaringsmöbeln fick inte plats precis på det stället som jag ville ha den på i hallen. Herregud, 8 millimeter om ens det. Otur.

Fredagen började vi med ena sovrummet. Riva bort lös tapet, spackla och måla..trodde vi.
Slutade med att vi har fått riva bort all jäkla tapet från rummet för tt den satt så löst. Blev mer jobb än väntat med andra ord. Och spackel hade vi inte heller så det räckte. Så det arbetet avstannade tills nästa gång. Så nästa projekt fick bli en del av hallen då. Måla och tapetsera. Jag blev skitnöjd.
Sen har vi även hunnit med att sätta lister på köksluckorna och måla köksluckorna så nästa gång ska dom upp i köket. Och kidsens tillfälliga sovrum är fixat och klart. Glömde dock att köpa fötter till sängarna så det måste fixas nästa gång, men nu har dom i alla fall ett eget rum och sängar att sova i. Lyxliv med andra ord. :P

På lördag kom hela tjocka släkten förbi beståendes av ena systerna, hennes karl och alla fyra syskonbarn plus ena systerdotterns pojkvän. Fullt hus med andra ord.
Men med det spartanska liv vi lever så hade vi endast snabbkaffe att bjuda på. Smällar man får ta.
Så nu har jag kommer fram till att ingen av mina systrar gillar färgen i köket men det gör då inte mig ngåot för då vet jag att dom inte kommer skaffa sig ett grönt kök. Unikt ska det vara minsann ;)
Men ja, man ska väl gilla grön färg om man ska ha gröna väggar i hela köket, annars blir det nog lite fel. Jag älskar grönt och jag blir glad av att gå in i mitt gröna, ljusa, fina kök.

Nu är det tillbaka till det vardagliga. Två jobb så har fullt upp hela dagarna. Känns som sagt måttligt roligt just nu.

Kidsens tillfälliga rum som senare ska bli datorrum.


En del av hallen. Är hemskt nöjd med det svartvita.
(och tapeten är tvättbar också, inte illa det heller)

Det "lilla" projektet som blev ett gigantiskt projekt. Voivoi.

Städa, städa, städa.

Klockan är halv tolv och jag har hunnit med både det ena pch det andra.
Släpat ut byrån från sovrummet till hallen. Det var ju en konst i sig och jag svor någon gång när byrå fanskapet damp ner på foten. Har hunnit plocka in alla böcker, prylar från bokhyllan i lådor.
Dammsugit, städat undan, skurat kök, hall och sovrum.
Tog tag i disken när jag ändå var igång och nu står min lunch i ugnen.
Ugnsfalu, makaroner, sallad och hemmagjord sås. Det blir npg bra det.

Tycker fortfarande det är lika roligt att karln min i början trodde att jag inte kunde laga annan mat än snabbmakaroner, färdiggjorda köttbullar :P
Men det ska jag säga er, att jag är en jäkel på att laga mat faktiskt. En dold talang? ;)
Och inte en jäkel i denna värld slår min lasagne alá Elin.

Nåväl, nu ska jag bara hinna äta, hinna till apoteket, skriva mat handlings lista till gubbarna (jo, jag är lite av ett kontrollfreak som sagt) och sen iväg till jobbet.

Det blir nog bra det här.

Alla dessa måsten.

Hej, jag är nog Sveriges största tidsoptimist.
Tror jag har fått en idé uppe i mitt lilla huvud att jag är supersnabb, supereffektiv.
Men jovisst va.
Nu sitter jag här, måndag kväll och har väl inte hunnit göra ett dugg av det som börde göras. Och gör man inte det som borde göras så får man stressa i sista minuten istället och jag Hatar att stressa.
Imorgon är det Tisdag, på Onsdag kväll brummar vi från denna stad.

Så imorgon måste jag alltså hinna städa, laga mat, ta ut alla möbler som ska med till Piteå från sovrummet för annars kommer dom inte att tas med, åka till apoteket, handla mat, skriva ut shoppinglistan till IKEA (jo, lite av ett kontrollfreak och jag blir tokig om jag glömmer köpa något super-duper-viktigt), packa kläder och allt annat som ska med, in till Lindex och köpa skitbilliga byxor till äldsta ungen och sen jobba kvällen.

PUH! Blir less bara jag tänker på det.

Och så får jag icke glömma att ta med tyger och symaskinen också. För nu ska det upp gardiner i fönstrena, ser så dött och kalt ut utan gardiner anser jag. Systeryster skulle komma förbi (säkert i släptåg av resten av familjen som bosatt sig där nere i Rosvik) så hon kan säkert kolla vad det är för fel på min symaskin då tråden vägrar fästa sig ordentligt, blir bara en massa öglor av allt man försöker sy..

Nu hoppas jag bara på åtminstone en dags solsken också under mina lediga dagar, så om du lilla vädergubbe där uppe i det blå läser detta så får det gärna vara sol Fredag, Lördag och Söndag.
Men inte Torsdag för det är så jobbigt att köra bil i strålande solsken..
Det skulle som vara lite snällt.RSS 2.0